Om oss og Bergvoll

Dette er noe om Marit:

Jeg er født i 1951. Jeg er døpt Marit Kristine, med Bergsmo som familienavn. Min oppvekst hadde jeg i Beitstad. I oppveksten og ungdomsåra var jeg interessert i farger, form og det å skape noe.

Jeg tok etter hvert utdannelse i søm, vev og tekstildesign (Textilinstitutet i Borås i Sverige.) Etterpå var jeg produktutvikler i tekstilindustrien og designet møbelstoffer noen år.

I 1981 starta jeg eget firma, butikk i Zebrasenteret, Steinkjer, med et vareutvalg innenfor tekstil og brukskunst. Etter som min interesse for alternativ livsstil og helse vokste, ble det en avdeling i butikken med helsekost og naturprodukter. Slik har jeg lært mye om kost og kosttilskudd, og jeg er spesielt interessert i urter og deres virkning på menneskekroppen. Jeg ble også kjent med mange trivelige kunder. Jeg sluttet med butikken våren -96.

I 1991-94 utdannet jeg meg til kinesiolog. Jeg begynte da etter hvert å praktisere og ta imot klienter til avbalansering. Jeg har hatt mange tusen klienter fra den gangen til nå, og får svært gode tilbakemeldinger. Jeg har også lært å praktisere Reiki healing, og som opplært reikimester har jeg undervist Reiki i mange år.

Jeg har i 2004 blitt godkjent KI-Terapeut gjennom HerbaPlus. Samme år tok jag eksamen i fysiologi, anatomi og sykdomslære (sykepleiernivå). Jeg er medlem i NNH (Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon) og medlem i DNKF (Den Norske Kinesiologforening).

I -98 ble jeg kjent med Aura-Soma fargeterapi, og har brukt det i min praksis etterpå. I 2009 ble jeg kjent med COLOUR MIRRORS. Det er et annet system med tolkning av vakre flasker med forskjellige fargekombinasjoner. Nå er jeg en internasjonalt godkjent lærer og holder egne kurs.
Se og les mer: www.colourmirrors.no

Fargehagen på Sotberg var et “hobbyprosjekt” vi hadde mellom år 2000 og 2012. På de 12 årene lærte vi mye om hagebruk m.m.. Det har kommet til nytte her på FARGETUVA på Bergvoll.

I 1973 gifta jeg meg med Torgeir Tessem, og kaller meg derfor Marit Tessem. Vi har sønnen Fredrik. Han er nå gift med Kari, og de har to gutter og en jente, og det er artig for oss å være farmor og farfar.

Dette er noe om Torgeir:

Jeg kom til verden i 1949, ble døpt Torgeir, og vokste opp på Jådåren i Beitstad. Her ble jeg en av en søskenflokk på fire. Mine første 15 år trampet jeg i denne grenda.

Etter endt utdanning til anleggsteknikker, reiste jeg til Borås i Sverige sammen med Marit. Etter to fine år her, reiste vi tilbake til Beitstad, og giftet oss, i 1973. Etter et par år på Møre, nær Ålesund, bestemte vi oss for å bosette oss i Steinkjer kommune. I jula 1975 flyttet vi inn i eget hus i Sør-Beitstad, hvor vi fortsatt bor og trives.

Fra 1980 til 2000 arbeidet jeg i Televerket/Telenor, med dokumentasjon av bedriftens telefon-nett. Pga. mitt handikap sa kroppen etter hvert ifra om at den trengte en betydelig lavere belastning enn før, og fra 2005 fikk jeg innvilget uførepensjon. Mitt “nye arbeid” er planer sammen med kona. Jeg har stor interesse for naturen, sunn og ren mat og økologisk matdyrking.

I 2007 meldte jeg meg som medlem i Inntrøndelag Modellflyklubb. Dette er en hobby som gir meg mye, både i teknikk og koordinasjon, samtidig som det er en sosial sport.

Siden 2010 har Marit og jeg sammen startet en utvikling av det småbruket vi kjøpte. Dette er et spennende prosjekt, Fargetuva naturterapi og aktivitetspark, som vi legger mye av vår sjel og energi i.

Om Bergvoll

“Reiten” var ifølge Beitstadboka en egen gård som ble skilt ut fra Skevik i kristen mellomalder, men gikk tilbake til Skevik igjen etter Svartedauden ca. år 1350. Det som seinere ble husmannsplassen Reiten var bare en liten del av den tidligere Reiten.

I 1904 ble plassen Reiten med noe tilleggsjord skilt ut fra Øver-Skevik (B.nr.1), og fikk navnet Bergvoll, gårdsnr. 459, bruksnr.5. Eiendommen har ca. 300 mål jord, det meste er skog og utmark. De gamle husene på Bergvoll, låg øverst oppunder berget, og all avling måtte fraktes i motbakke.

Tuva var på 1700-tallet en annen gammel husmannsplass her, avsides inne på skogen. Nå er det nesten ingen synlige rester av den plassen, men navnet på Tuva og utsiktsberget Tuva brukes til daglig.

Bergvoll ligger i Steinkjer Kommunes vakreste fritidsområde i Sør-Beitstad. Herfra har vi flott utsikt over Beitstadfjorden, og mot Skjækerfjella i øst der er Norges Geografiske Midtpunkt ligger.

I 1975 kjøpte vi vårt hus med tomt her på Bergvoll. Vi syns det er kjempegodt å bo her i vakker natur. Gården Bergvoll har skiftet eiere flere ganger etter vi kom hit. I november 2009 kjøpte vi eiendommen og har tenkt å bruke den som beskrevet på denne hjemmesiden.

GPS-koordinater: N 64.0365  E 11.2734

Bergvoll ligger i Steinkjer Kommunes vakreste fritidsområde her i Sør-Beitstad
Bergvoll ligger i Steinkjer Kommunes vakreste fritidsområde her i Sør-Beitstad Bergvoll ligger i Steinkjer Kommunes vakreste fritidsområde her i Sør-Beitstad
opp